Καθαρισμός μετά την Ανακαίνιση Σπιτιού ή Νέα Δόμηση

Καθαρισμός και Απομάκρυνση Αλάτων Από το Μπάνιο
13 Αυγούστου 2016

Καθαρισμός μετά την Ανακαίνιση Σπιτιού ή Νέα Δόμηση

Καθαρισμός μετά την Ανακαίνιση Σπιτιού ή Νέα Δόμηση

Είναι σχεδόν σίγουρο το γεγονός ότι μετά από την aegina rent a car όλα μπορεί να φαντάζουν καινούργια και γυαλιστερά αλλά σε καμιά περιπτώσει δεν είναι και καθαρά. Έτσι ενώ έχεις ταλεποριθει αρκετά για να αποκτήσεις τον χωρο των ονείρων σου καταλήγεις να έχεις ένα βρόμικο σπίτι. Σημεία όπως το πάτωμα, οι τοίχοι, τα παράθυρα και άλλα χρειάζονται ειδικό καθαρισμός. Στην συνεχείς θα αναλυθεί ο σωστός τρόπος καθαρισμού το σπιτιού μετά από ανακαίνιση.

 

Καθαρισμός Πατώματος Σπιτιού

Πρώτα από όλα θα πρέπει να αναρωτηθείς τι είδους φινίρισμα έχει το ξύλινο πάτωμα του σπιτιού σου. Εάν δηλαδή διαθέτει σκληρό φινίρισμα, όπως ουρεθάνης, ή μαλακό λαδωμένο φινίρισμα. Αν ανήκει στην πρώτη κατηγορία, τότε τα πράγματα είναι απλά. Οι λεκέδες που δημιουργούνται είναι επιφανειακοί και με τη χρήση ενός μαλακού πανιού μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν. Ωστόσο, μη χρησιμοποιήσεις σε καμία περίπτωση χημικά προϊόντα, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν σημάδια που δε φεύγουν. Στην αντίθετη περίπτωση, που το φινίρισμα είναι μαλακό, ο λεκές είναι ευκολότερο να εισχωρήσει βαθιά στο ξύλο και να δημιουργήσει μεγαλύτερη ζημιά.

Πιο συγκεκριμένα, για την αφαίρεση σκούρων κηλίδων από το πάτωμα, τρίψε ελαφρώς με κερί πατώματος. Εναλλακτικά, ρίξε ξύδι, άφησέ το να μουλιάσει για περίπου μία ώρα και έπειτα καθάρισε το με ένα υγρό πανί. Εάν παρατηρείς σημάδια από τακούνια ή παπούτσια, τότε τρίψε με τη σκληρή μεριά του σφουγγαριού χρησιμοποιώντας κι εδώ κερί πατώματος. Τέλος, για κηλίδες που έχουν βάση το λίπος, ρίξε σε ένα πανί υγρό απορρυπαντικό πιάτων και τρίψε το λεκέ. Με το υγρό θα διαλυθεί το λίπος ευκολότερα. Στη συνέχεια στον καθαρισμό σπιτιού, ξέπλυνε με ένα νωπό πανί και στέγνωσε το σημείο όσο γίνεται καλύτερα για να μη μείνει περιττή υγρασία.

Τέλος το ξύλινο πάτωμα χαρίζει κομψότητα και αρχοντιά σε ένα χώρο. Εάν ήδη έχεις ή σκέφτεσαι να τοποθετήσεις ξύλινο πάτωμα στο σπίτι σου θα πρέπει να του δείξεις και την απαραίτητη προσοχή. Το υλικό αυτό αν και αισθητικά όμορφο είναι αρκετά ευαίσθητο. Αυτό σημαίνει ότι απαιτεί σωστή διατήρηση και ίσως να αναρωτιέσαι “πώς να γυαλίσω το ξύλινο πάτωμα για να φαίνεται σαν καινούργιο;”. Εμείς, λοιπόν, θα σου πούμε τι πρέπει να κάνεις για να διατηρείς το πάτωμά σου σε άριστη κατάσταση.

 

Καθαρισμός σε Κουφώματα Αλουμινίου

Πριν ξεκινήσεις να καθαρίζεις τα κουφώματα αλουμινίου από τη βρωμιά, είναι σημαντικό να απομακρύνεις τη σκόνη. Μπορείς να απομακρύνεις πολύ αποτελεσματικά τη σκόνη χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σου σκούπα. Εναλλακτικά ένα φτερό ξεσκονίσματος ή ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί θα σε βοηθήσουν. Επανάλαβε όσες φορές χρειαστεί προκειμένου να αφαιρεθεί η σκόνη με επιτυχία. Μία συνηθισμένη αλλά λανθασμένη τακτική που όλοι χρησιμοποιούμε είναι να καθαρίζουμε το παράθυρο μέχρι το ύψος που φτάνουμε και μετά να χρησιμοποιούμε καρέκλα για τα ψηλότερα σημεία. Έτσι  λερώνονται τα ήδη καθαρισμένα σημεία, τα οποία πρέπει να καθαριστούν ξανά.

Αν τα κουφώματα σου είναι βαμμένα, είναι απαραίτητο να δώσεις μεγάλη έμφαση στο πώς καθαρίζουμε τα κουφώματα αλουμινίου,με σωστό τρόπο, προκειμένου να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση για περισσότερο χρόνο. Αυτό ισχύει για τα εσωτερικά κουφώματα, αλλά και για τα εξωτερικά, όπως οι αυλόπορτες αλουμινίου.

Αν υπάρχει βρωμιά που έχει κολλήσει και δεν λέει να βγει, ή έχει διαβρωθεί το αλουμίνιο, τότε τα κουφώματα χρειάζονται αντικατάσταση. Όταν έχουν διαβρωθεί τα κουφώματα, η προστασία και η μόνωση που προσφέρουν από τα νερά, την υγρασία,  και την εξωτερική θερμοκρασία είναι μειωμένη από την επιθυμητή. Είναι καλύτερο λοιπόν και πιο κερδοφόρο να αντικατασταθούν με καινούργια.

Καθαρισμός σε Πλακάκια Βεράντας

Η χλωρίνη είναι γνωστή ως ισχυρό απολυμαντικό και λευκαντικό. Είναι ένα από τα καθαριστικά που γνωρίζουμε ότι μπορούν να καθαρίσουν πολύ δύσκολους λεκέδες, αλλά το χρησιμοποιούμε με επιφύλαξη. Αυτό συμβαίνει, επειδή η χλωρίνη είναι πολύ δραστική και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάθε επιφάνεια, ανεξαρτήτως υλικού κατασκευής. Όπως και στην περίπτωση του ξυδιού, έτσι και εδώ, δε συστήνεται να καθαρίσεις φυσικό μάρμαρο με χλωρίνη.

Επίσης, η εκτέλεση του καθαρισμού με χλωρίνη γίνεται με τον ίδιο τρόπο, όπως προηγουμένως. Αν πρέπει να προσέξεις κάτι παραπάνω, είναι να μην καθαρίσεις με ρούχα που χρησιμοποιείς συχνά. Η χλωρίνη, αν έρθει σε επαφή με χρωματιστά και μαύρα υφάσματα, αλλοιώνει το χρώμα και κάτι τέτοιο δεν αναστρέφεται. Συνεπώς, πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό, φρόντισε να φορέσεις πρόχειρα ρούχα, τα οποία δεν αγαπάς ιδιαίτερα.

Το λεμόνι είναι ένα κατεξοχήν υλικό που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, οπότε η χρήση του ενδείκνυται για περιστάσεις έκτακτης ανάγκης. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιείται όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολους λεκέδες σε επιφάνειες του σπιτιού, αλλά δεν έχουμε ειδικά καθαριστικά για να χρησιμοποιήσουμε άμεσα, δηλαδή πριν ξεραθεί ο λεκές. Αντί για λεμόνι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λάιμ, ή ξινό με κοινά αποτελέσματα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το λεμόνι μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τη σκουριά στα πλακάκια, κάτι που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο για τη βεράντα. Όμως πώς να καθαρίσω τα πλακάκια της βεράντας με λεμόνι; Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Άπλωσε πάνω στα σημεία που παρουσιάζουν δύσκολους λεκέδες χυμό λεμονιού και λίγο χοντρό αλάτι. Άφησε τα υλικά να δράσουν για περίπου μια ώρα, εκτός κι αν πρόκειται για μάρμαρα, οπότε 10 λεπτά είναι αρκετά. Στη συνέχεια, τρίψε τα σημεία με ένα σφουγγάρι και ξέβγαλε με άφθονο νερό. Οι λεκέδες θα πρέπει να υποχωρήσουν άμεσα.

Τα παραπάνω tip ελπιζουμε να σας βοηθησουν να καθαρισεται σωστά με την ανακαίνιση σπιτιού

Comments are closed.